top of page

Firmatur til Alpene?

Disse 5 alpebyene er perfekte for firmagrupper!

MOtel Agency-Blogg Firmatur til Alpene

Stadig flere bedrifter ønsker å kombinere faglig innhold med sosialt samvær. Hva er vel da bedre enn å samle dine ansatte i en alpelandsby på flere tusen meters høyde? I dette ligger også utfordringen, - alpelandsbyer er små og har ikke alltid fasilitetene tilgjengelig for å kunne motta større firmagrupper. Hoteller må ha nok rom, det må finnes gode konferansemuligheter, landsbyen må ligge i nærhet til flyplass med direkteruter til Skandinavia, restauranter må være store nok, skiutleien må være effektiv osv. osv. Dette er bare noen av utfordringene man kan møte på ved planlegging av en firmatur til Alpene. Heldigvis finnes det råd. Her presenterer vi et utvalg av våre favorittlandsbyer for firmagrupper i Alpene:


Historiske Kitzbühel ligger i hjertet av Tyrol og er en av våre absolutte favoritter i Alpene. Alpebyen er kanskje aller mest kjent for det årlige Hahnenkamm-rennet som bl.a. kan by på alpinsportens Formel 1 - utforrennet «Die Streif» - der legender skapes og karrierer ender. Byen er full av sjarm, med fine butikker, bra afterski, gode restauranter og et flott kongressenter. Kitzbühel ligger kun to timers kjøretur fra flyplassen i München. Kitzbühel er kåret til verdens beste skisted flere ganger og kan tilby bakker i alle vanskelighetsgrader. Dette skistedet passer godt for både store og mindre firmagrupper.


I denne bilfrie byen ved foten av Matterhorn er det nærmest umulig å ikke kose seg. Med fantastiske og uendelige løyper, restauranter i verdensklasse og supre shoppingmuligheter, kan Zermatt skjemme bort de aller fleste. Fra Zermatt kan du faktisk stå på ski over grensen til italienske Cervinia, men i utgangspunktet er det nok løyper å ta av på den sveitsiske siden. Vi anbefaler å ta tog fra flyplassen i Genève til Zermatt, - en opplevelse i seg selv. Zermatt passer for firmagrupper som ønsker særlig høy kvalitet. Prisnivået reflekterer også dette.


OL-byen fra 1924 ligger ved Europas høyeste fjell, Mont Blanc, og er frikjørerenes mekka. I motsetning til mange andre skisteder er dette en levende by, fylt av praktfulle gamle bygninger i glamorøs alpestil. Her kan man kan ta gondol opp til Aiguille du Midi (3842 m.o.h.) og virkelig kjenne på pusten og oppleve en fantastisk utsikt. Bil-interesserte kan kombinere en alpetur til Chamonix med et besøk på den årlige bilmessen Genève Motor Show i starten av mars. Chamonix ligger på et gunstig prisnivå sammenlignet med mange andre alpelandsbyer. Byen er også lett tilgjengelig en times kjøretur fra flyplassen i Genève.


Verbier kalles gjerne de rikes lekegrind i Alpene. Allikevel fremstår Verbier som et ganske normalt skisted for reisende, da fiffen gjerne velger opphold på chalet i høyden, fremfor hotell i sentrum. Byen har således en god miks av tilreisende skientusiaster. Her finnes alt fra dyre restauranter til klassiske «hæla-i-taket» afterski. Løypesystemet er meget bra lagt opp og har muligheter i alle kategorier. Verbier kan også skilte med det kjente W Hotel-konseptet – Hotel W Verbier er kåret til verdens beste skihotell to år på rad! Verbier ligger drøye to timer fra flyplassen i Genève. Fun fact: Legendariske «Selskapsreisen 2» er spilt inn her.


Val d’Isere regnes av mange som den mest komplette skidestinasjonen i verden, med flotte bakker, gode pudder-muligheter, samt en veldig hyggelig landsby med mange koselige restauranter og herlig afterski.Anlegget i Val d’Isere henger sammen med Tignes, men vi anbefaler å legge overnatting til Val d’Isere som er en mye triveligere by. Alpinlegenden Jean Claude Killy (vant alle øvelser i alpint under OL i Grenoble) er byens store sønn. Derav kalles også skianlegget «Escape Killy». Val d’Isere ligger drøye tre timer fra flyplassen i Genève og er lett tilgjengelig for grupper fra Norge.


Alpelandsbyer er gjerne små og har ikke alltid fasilitetene som kreves for å kunne motta større firmagrupper. I denne artikkelen har vi presentert et utvalg alpelandsbyer som vi etter mange års erfaring trygt kan anbefale å reise til med firmagrupper. Klar for å preppe skiene og ta en firmatur til Alpene neste år? Utfordre oss gjerne på å lage et opplegg for din bedrift. Du kan kontakte oss for et uforpliktende forslag på thoger@motelagency.no, eller legge inn en forespørsel her.


Comments


bottom of page