top of page

10 spektakulære reisemål for ledersamling i Norge

Ledersamlinger forsterker kompetansen, åpner for diskusjoner og styrker samholdet i ledergruppa. De fleste ser det som viktig å «komme seg litt bort» fra kontoret og øvrige kolleger fra tid til annen, for sammen å kunne se veien videre for firmaet. Gjennom felles opplevelser får man ledere som kjenner hverandre, jobber bedre sammen og støtter hverandre. Å legge ledersamlingen til et spennende reisemål kan ytterligere bidra til kreativitet, økt motivasjon, ny retning og energi!


Her presenterer vi 10 spektakulære reisemål i Norge, som er perfekte for mindre ledergrupper:


PAN Tretopphytter ligger på Finnskogen, to timer fra Oslo og Gardermoen. Stedet egner seg godt for firmaer som ønsker bedriftssamlinger i spennende omgivelser der naturopplevelsene blir med på kjøpet.


De 40 m2 store tretopphyttene har bad, fullt utstyrt kjøkken og innlagt vann og strøm. Er man en liten gruppe kan man ta jobbsamlingen i hytta, men ved større grupper disponerer PAN et eget hus på en gård i nærheten med idyllisk beliggenhet. Her kan man samles til felles konferanse og gjøre unna jobbinnsatsen, før man trekker seg tilbake til tretopphyttene. Aktiviteter og opplevelser kan sette en ekstra spiss på en slik tur, og skreddersys etter ønske. Dyktige guider kan fortelle om Finnskogens spennende historie og ta dere med på opplevelsestur i villmarka.


Naustet er en skjult designperle på Trøndelagskysten, i den gamle fiskelandsbyen på lille Stokkøya i Trondheimsfjorden. Naustet er kompromissløst i sitt design med særegne løsninger i arkitektur, materialvalg og interiør.


Det store kjøkkenet er perfekt for matelskere. Vær deres egne kokker, eller la oss leie inn en egen kokk til gruppen. Slapp av i stuen ved peisen, og lag drinker i den private baren. Få en god natts søvn i en av fire særegne sengeplassene på loftet, alle plassert i ulike høyder under taket. Ved Naustet er det også en liten sandstrand, en privat badstue og en badestamp med utsikt mot havet.


Ute i skjærgården i Steigen har polfarer Børge Ousland kjøpt sin egen øy, Manshausen. Her har han fått utformet helt særegne hytter slik han vil ha dem. En langvarig interesse for arkitektur og en inspirasjonreise til noen av landets nyskapende overnattingssteder fikk ham til å ønske seg et overnattingssted det ikke finnes maken til. Manshausen er en perle av en øy, 55 mål stor, sentralt plassert i Grøtøyleia, bare 500 meter fra den trivelige bygda Nordskot.


Fiske er fremdeles viktig her, men aktiviteter som padling, dykking, sykling, klatring og fjellturer sommer og vinter er blitt mer og mer populært. Steigen er et unikt område, med hundrevis av små øyer, hvite sandstrender og spektakulære fjell. I nord ligger Lofotveggen som en beskyttende mur. Utsikten og landskapet er det viktigste ved Børge Ouslands sjøhytter i Steigen, men i tillegg kan vi arrangere mange spennende aktiviteter.


Det verdenskjente Juvet Landskapshotell ligger i Valldal, på den Nasjonale turistveien mellom Trollstigen og Geiranger. Arkitektfirmaet Jensen & Skodvin baserte arbeidet på ideen om å unngå unødvendige inngrep i naturen. Hotellrommene ligger spredd rundt i naturen som små kuber av glass og tre. Maken finnes ikke, mente juryen for Reiselivsprisen i 2010.


Ni gjesteenheter lar gjestene glemme resten av verden. Syv rom er som romslige glasskuber på stylter, og de gjennomsiktige veggene vender ut mot nøye utvalgte steder i landskapet. To mindre "fuglehus"-enheter ligger i åsene over, og minner om tradisjonelle stabbur. Gjestene kan få tre daglige måltidene på låven, et renovert gårdshus. Juvet har spa-avdeling med badstue og badekar i det såkalte «badehuset». Konferanserommet har alt nødvendig moderne AV-utstyr, og kan brukes som møterom for 2–20 personer.

Dette er en funkisperle, vakkert plassert på en idyllisk odde ved Oslofjorden. Stedet ble bygd av Televerket i 1930 og skulle primært fungere som en kortbølgestasjon med sendinger over hele verden. På midten av 60-tallet ble imidlertid mye av kommunikasjonen sendt på kabel og senere satellitt, og i 1995 ble stasjonen ubemannet. Men her var en fantastisk perle med himmel og hav og to kilometer strandlinje, og en idé ble født – å utvikle denne lille edelstenen til et unikt hotell med "stor takhøyde".


Hotellet har fokus på arkitektur, skandinavisk design og kunst - mange ledende designere og kunstnere har valgt å stille ut sine verk på Jeløy Radio. Moderne konferansefasiliteter for grupper fra 2 – 70 personer.


Etter at ferieplanene måtte endres på grunn av dårlig vær, endte fire bergensere opp i Lofoten ved en tilfeldighet. I dag driver de Trevarefabrikken og hadde i fjor 20 000 besøkende. Trevarefabrikken er et tidligere snekkerverksted som var nasjonalt kjent for sine trapper, vinduer og øvrig snekkerarbeid. Fabrikken huset også andre aktiviteter frem til nedleggelsen i 2007, bl.a., trandamperi, rekepilleri, hermetikkfabrikk, systue og fiskemottak.


Siden sommeren 2014 har det skjedd mye i den store bygningen. Første etasje er utviklet til møteplass med kafe og restaurant. Flere leiligheter står klare i andre etasje, og en særegen sauna med utsikt over havet er satt opp på baksiden av bygningen, som nå har blitt et kulturhus. Dette skal være et sted hvor man kan leve ut lofotlivet, både bo, spise og jobbe, i kortere og lengre perioder.


Ute i havgapet vest for Bodø ligger Arctic Hideaway, på øygruppen Fleinvær i Gildeskål. Fleinvær har ingen biler, ingen butikker, men høy himmel og vid horisont. Det går daglige avganger med hurtigbåt fra Bodø, men for fleksibilitet anbefaler vi charterbåt.


De ti husene til The Arctic Hideaway er bygd for å gi inspirasjon og ro i en vill og vakker kystnatur. I tillegg til fire sovehus og et badehus med to toaletter, har de bygget en sauna på kaia, et kjøkkenhus, et studiohus/lounge og et sky- og sjøobservatorium. Sovehusene har åtte senger, men kan ta imot elleve gjester ved å bruke tårnhuset og saunaen. I spesielle tilfeller kan man utvide ytterligere ved å legge en båt til kaia. Stedet tilbyr i utgangspunktet avkobling, men om påkobling trengs i form av fisking, topptur eller fart på sjøen, kan dette organiseres.


Midt i den dramatiske naturen, mellom kvasse tinder og dype fjorder, finner du Lyngen Lodge. Anlegget tilbyr fullpensjon. Her finnes bar med alle rettigheter, spisestue, stue med åpent ildsted, bibliotek/møterom, sauna og utendørs badestamp. Lyngen Lodge har kapasitet på 16 gjester i 8 dobbeltrom.


Konseptet innebærer å ta erfarne skikjørere med på tur og vise dem det beste Lyngen har å by på. Man trenger ikke mye erfaring med toppturer fra før, men det er viktig at man er fjellvant og har en viss erfaring med toppturer, slik at man vet hvordan utstyret fungerer. Her finner dere noe man ikke finner alle andre steder. Lyngen Lodge har plukket det beste fra Alpene, Canada og Nord-Amerika. Vi kan tilby transport fra Tromsø med båt eller helikopter, overnatting, mat og guidede turer med sertifiserte Nortind-guider.


Spabåten Vulkana i Tromsø har varm saltvannsstamp, vedfyrt badstue, hammam (marokkansk dampbad), kaldkulp, et japansk-inspirert avslapningsrom, bar og en liten restaurant. Den 70 fot lange fiskeskøyta ble bygd på Lista i 1957, og har siden hatt flere ulike liv, som både fiskebåt og hvalfangstskute. I 2007 ble den totalrenovert etter tegninger fra den finske arkitekten Sami Rintala, som tegnet inn både sauna, badestamp, tyrkisk bad og «Zen lounge».


Vulkana kan ta imot grupper på opptil 12 personer på kortere og lengre turer i øyrikene i Troms og Nordland. Kombinasjonen av mat og velvære og naturopplevelser gjør dette til noe helt spesielt. Med skuta kan vi tilby utvidede spaturer/helaftener med massasje og treretters middag, egne tematurer med «Ski by boat», hvor man med egen skiguide oppsøker fjelltopper i Lyngen, nordlys-opplevelser og fisketurer.


Eggen Restaurant ligger på toppen av Romsdalen-dalen og tilbyr kanskje Norges mest spektakulære konferansesenter og restaurant. Lokalet har unik utsikt og passer for både små og store grupper. Restauranten tilbyr ulike pakker som inkluderer 2- eller 3-retters lunsj eller middag, rundtur med gondol, og mye mer. De har også tilpassede tilbud for aktiviteter som guidede fjellturer, musikk eller foredrag. Eggen Restaurant fikk nylig mye internasjonal oppmerksomhet som et av innspillingsstedene for TV-serien "Succession". Nærmeste overnattingssted er Grand Hotel Åndalsnes, som ligger bare en 3-minutters spasertur fra Romsdalsgondolens fjordstasjon.


Mange tenker automatisk utlandet når man skal finne et nytt og spennende og reisemål for ledersamlingen. Da glemmer man hvor mange utrolig bra reisemål vårt eget land har. I denne artikkelen har vi presentert noen favorittsteder for ledersamlinger i Norge. Utfordre oss gjerne på å lage et opplegg for ditt team. Kontakt oss for et uforpliktende forslag på ketil@motelagency.no, eller legg inn forespørsel på www.motelagency.no.Flere artikler av interesse for deg som planlegger firmatur:

Comments


bottom of page