top of page

5 tips til eventyrlige firmaturer i Norge

Vi drømmer alle om den dagen på andre siden, der alt har normalisert seg, og vi igjen kan gå på jobb og treffe kollegaer. Som bedriftsleder vil det da være naturlig å samle alle ansatte til et kick-off, for faglig og sosialt påfyll og en markering av at man nå er i gang igjen. Det kan derimot ta lang tid før landegrenser igjen åpnes til det normale. Det naturlige blir da å se til vårt eget utrolig vakre land for egnede reisemål til en bedriftssamling.Her presenterer vi fem av våre favorittreisemål for firmaturer iNorge:

Vil dere ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. «Dette stedet er overveldende vakkert» - Lonely Planet. Lofoten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader. Fra mai til midten av juli kan man oppleve midnattssol, mens nordlyset ofte flakker over nattehimmelen mellom september og april.


I øygruppens varierende landskap kan man vandre, sykle, fiske, dra på havrafting eller dykke. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing. Vinterfisket har vært, og er, en bærebjelke for regionen. Her kan dere oppleve spenningen og atmosfæren ombord i en fiskebåt.


Lofoten er også kjent for sine mange fiskevær, der man kan leie rorbu og nyte den vakre naturen fra fjæresteinene. For større grupper og konferanser anbefaler vi Thon Hotel Lofoten i Svolvær.

Øygruppen Svalbard ligger midt mellom Tromsø og Nordpolen, og er det nordligste stedet i Europa man kan reise til med rutefly. Dette blir deres livs eventyr i vill natur. Stadig flere bedrifter vil ta med de ansatte på noe ekstremt, opplevelsesrikt og uventet.


Svalbard er et attraktivt mål for kurs og konferanser, men har også en økning i andre typer firmareiser som teambuilding og premieringsturer. Her kan man blant annet gå isbreer, kjøre snøscooter, hundeslede og RIB, samt oppleve russiske spøkelsesbyer og norsk gruvehistorie.


Les mer om opplevelser på Svalbard og se intervju med Ketil om firmaturer til Svalbard her.

«En helårs opplevelsesarena». Loen er en bygd innerst i Nordfjord, i Stryn kommune. Største arbeidsplasser er Nordfjord Kjøtt og Hotel Alexandra, men her finner vi også Loen Active, en aktivitetsbedrift som kan hjelpe oss med overveldende opplevelser for din bedrift.


Flaggskipet er Via Ferrata Loen, en klatresti i spektakulær vestlandsnatur. Stien inneholder blant annet 120 meter lange Gjølmunnebrua, den lengste «via ferrata»-broen i Europa. Målet for turen er fjellet Hoven (1011 moh), med strålende utsikt til Lodalen, Oldedalen, Loen, Skåla og fjellheimen mot Jostedalsbreen. På toppen kan vi besøke Hoven Restaurant for deretter å returnere ned med Loen Skylift.


I Loen kan vi også tilby flere aktiviteter som sykling, kajakk på Lovatnet og fjellturer til f.eks. Kjenndalsbreen eller Briksdalsbreen. Hva med en skreddersydd 71 grader nord teambuilding-opplevelse for selskapet, med tidligere deltaker Fredrik Luytkis som guide?

Fotokred: Janne Alsaker (1), Marius Beck Dahle (2) og Falkeblikk (3)


Hemsedal ligger 625 meter over havet, blant fjelltopper og natur som er like vakker sommer som vinter.


I Skandinavias mest pulserende skianlegg Hemsedal, har ESS Group nylig bygget en destinasjon i destinasjonen, dette er ikke bare et hotell som egner seg perfekt til firmasamlinger, det er en destinasjon hvor opplevelsene står i kø, og vi er allerede forelsket! Fýri Resort er rett og slett rålekkert. Her kan man slappe av i utendørsbasseng, nyte utsøkte middager i restaurantene, gå og stå på ski, ta en sykkeltur eller bare være til stede mellom norske fjell.


August 2020 åpner Fýri en 1000 kvm spa-club med fokus på god mat og avslappende musikk, i et delikat miljø med basseng og solsenger, restauranter, shuffleboard, biljard og bar. Fýri har 144 hotellrom og møtelokaler for opp til 460 personer.


Ta en lunsj i bakken på flotte Skigaarden før turen går videre til Stavkroa, landets mest kjente afterski. Her er det dans på bordet og god stemning hver eneste helg i skisesongen med Thomas Giebelhausen (også kjent som «DJ Dan») bak DJ-spakene.


Hemsedal når vi enkelt på litt over tre timer med buss fra Oslo.

Norges største skisted, Trysil, ligger kun to og en halv times kjøring med buss fra Oslo. Vårt favoritthotell for møter og konferanser her er Radisson Blu Mountain Resort & Residences, 802 m.o.h. i vakker natur. Hotellet er et ideelt utgangspunkt for alpint, langrenn, snowboarding, sledekjøring og vinteraktiviteter, samt at det har svært egnede konferanselokaler for større grupper. Trysil regnes som en av Norges mest komplette skidestinasjoner, med flotte bakker, koselige restauranter og topp afterski.

Mange tenker automatisk utlandet idet man skal finne et spennende og nytt reisemål for firmaturen. Da glemmer man hvor mange utrolig bra reisemål vårt eget land har å by på. I denne artikkelen har vi presentert noen av våre favoritter i Norge, som vi etter mange års erfaring trygt kan anbefale å reise til med firmagrupper. Utfordre oss gjerne på å lage et opplegg for din bedrift, slik at du kan «trykke play» den dagen dere igjen kan møtes. Kontakt oss for et uforpliktende forslag på ketil@motelagency.no, eller legg inn en forespørsel via www.motelagency.no.


Flere artikler av interesse for deg som planlegger firmatur:

bottom of page